Sunday, October 30, 2016

BMW VISION NEXT 100


Ochelari în loc de o cască de protecție, îmbrăcăminte ușoară, echilibru complet fără un stand: iată doar trei dintre acele aspecte care ar putea deveni standard în motociclism împreună cu acel sentiment de libertate. Cel mai bun lucru este acela că acest vehicul vizionar este deja aici. Vă prezentăm BMW Motorrad VISION NEXT 100. 


Împreună cu echipa sa de design, Edgar Heinrich a elaborat un scenariu pentru viitor și a proiectat BMW Motorrad VISION, un vehiculului "viziune NEXT" bazat pe interconectivitatea  digitală dintre vehicul, drum și motociclist. 


BMW Motorrad VISION NEXT 100 se inspiră din trecut și păstrează elemente tipice pentru o motocicletă BMW precum, cadru sub formă de triunghi, negru și linii albe. Elemente structurale precum scaunul, învelișul superior al cadrului și capacul roții din față sunt fabricate din fibră de carbon.Cadrul FlexFrame amintește vizual de forma cadrului R 23 din 1923 însă nu are nimic în comun cu acesta, precum articulațiile. Prin mișcarea ghidonului FlexFrame schimbă forma cadrului care permite efectuarea de manevre. Sistemul  Auto-echilibrare permite BMW Motorrad VISION NEXT 100 să rămană stabil, atât în timpul călătoriei cât și în repaus. Instrumentele de bord sunt înlocuite de o pereche de ochelari numite vizor. La comandă toate informațiile sunt proiectate în fața pilotului, prin ridicarea privirii este activată modulul oglindă retrovizoare iar prin coborârea privirii se afișează harta cu itinerarul stabilit.

Sistemul este completat de un costum din textile ușoare cu funcție de aer condiționat (cald/rece) încorporat.

Wednesday, October 26, 2016

Scaune vechi transformate în bancă

banca hol
Banca hol

Ce faci dacă ai niște scaune uzate care zac nefolosite de mai mulți ani prin podul casei? Le reciclezi. În cazul de față scaunele au fost atât de deteriorate încât a necesitat arderea straturilor de vopsea și dezmembrarea completă a scaunelor. După această operație care a necesitat multe ore de lucru și multă mizerie au rezultat niște piese curate. Scaunele au fost asamblate și lipite din nou mentinindu-le sub presiune prin utilizarea unor cleme înainte de a fi vopsite din nou. După aplicarea unui strat de grund scaunele au fost vopsite cu pistolul de vopsit prin pulverizare. Șezutul scaunelor a fost înlocuit cu scânduri noi peste care s-a așezat un strat de burete care a fost tapițat cu un material nou și modern. Sistemul a fost conceput astfel încât permite demontarea scaunelor, ușurând transportul acestuia. 

banca hol
Vedere ansamblu

banca hol
Detaliu tapiterie

banca hol
Inainte - Dupa

Pentru mai multe idei viziteaza pagina alienDESIGN.
Cumpara produsul aici.