Thursday, February 11, 2016

Scaune moderne

DSW Charles Eames

Recunoscut pentru simplitatea și ergonomia sa, scaunul DSW creat de designerul Charles Eames a fost unul dintre primele scaune de plastic produse în masă. Scaunul combină culori luminoase, cu picioare puternice, din lemn, pentru a crea in orice spațiu un aspect care este clasic dar în același timp contemporan. După aproape 60 de ani continuă să ofere același exemplu de funcționalitate și formă. 

DSW Charles Eames

DSW Charles Eames


Tulip chair (scaun lalea) a fost creat de arhitectul Eero Saarinen în 1955-56 pentru firma Knoll din New York. Scaunul este considerat un clasic al designului industrial. La sfârșitul anilor 60 "Tulip Chair" a fost folosit în serialul Star Trek la bordul navei spațiale U.S.S. Enterprise. 
Eero Saarinen Tulip chair
În anul 1960 Verner Panton a creat un scaun din plastic format dintr-o singură bucată. Este considerat un clasic al designului având o formă organică inspirată de contururi umane - o limbă. 


Verner Panton chair

Să nu uităm de designul inimitabil a lui Philippe Starck, scaunul Louis Ghost Chair (Scaun fantomă Louis) 

Philippe Starck Louis Ghost Chair


Replici ale modelelor prezentate mai sus pot fi cumpărate la magazinul Kalenda, modelul DSW este disponibil și la JYSK. Ocazional replici identice sau asemănătoare pot fi găsite și la IKEA.